PAMBA GEEFT MENSEN EEN KANS

Pamba is een sociale onderneming en werkt aan een wereld met gelijke kansen voor ieder mens. We maken stijlvolle producten van goede kwaliteit, die lang mee gaan en duurzaam zijn.

Pamba is opgericht door Manon de Jong-Vergeer. Tijdens haar verblijf in Afrika werd zij geïnspireerd door de prachtige natuur en vele kleuren die terug te vinden zijn in de stoffen van Pamba producten. Zij startte Pamba om vrouwen uit de armste buurten van Dar es Salaam van een inkomen te voorzien, want naast de natuur en kleuren is er ook veel armoede, vervuiling en ongelijkheid in Afrika. Deze vrouwen maakten onder andere kleurrijke, kwalitatief goede tassen die als souvenir verkocht werden.

Nu is Pamba actief in Nederland, waar we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans willen geven om zichzelf te ontwikkelen en om meer vaardigheden en sociale contacten op te bouwen. Dit zijn onze Pamba Heroes!

ONZE PAMBA HEROES

Pamba geeft niet alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans, maar ook jonge professionals. Zo werken wij zoveel mogelijk samen met jonge ontwerpers, fotografen en retailers.

ONZE VISIE

Wij willen een (Inter)nationaal merk worden, wat per land circulair en op een duurzame en verantwoorde manier stijlvolle en kwalitatief hoogwaardige producten maakt door, en in samenwerking met, mensen die een extra kans verdienen.

Deze mensen kunnen zich bij Pamba verder ontwikkelen om hun eigen doelen te bereiken en om zo het gevoel te krijgen volledig bij de maatschappij te horen. Dit zijn onze lokale helden én inspiratiebronnen voor anderen. Samen helpen wij mee aan de professionalisering van de Sociale Onderneming.

ONZE MISSIE

Pamba geeft mensen kansen en helpt mee met de professionalisering van de Sociale Onderneming.

ATELIERS