HEIDI ERVAART RUST EN ENERGIE DOOR HAAR CREATIEVE WERK

Heidi is 58 jaar en woont samen met haar partner en zoon in Breda. Ze was de eerste vrouwelijke machine draaier van Zuid-Nederland! In 2000 kreeg Heidi een auto-ongeluk waarbij ze een whiplash opliep. Mede hierdoor is zij regelmatig ziek. Ondanks haar klachten heeft ze verschillende studies gedaan en gewerkt, maar rond 2015 lukte het niet meer.

Vrouwenvechter

Heidi heeft diverse technische opleidingen afgerond en onder andere voor Philips gewerkt. Maar hoeveel technische opleidingen zij ook heeft gedaan, het bleef een vak voor mannen en hierdoor niet altijd mogelijk om in haar eigen vakgebied werk te vinden. “Sindsdien kom ik op voor vrouwenrechten, ik ben een echte vrouwenvechter.” vertelt Heidi met een strijdvaardige blik in haar ogen.

Auto-ongeluk

Het auto-ongeluk in 2000 heeft het leven van Heidi veranderd. Het lukte nog wel om opleidingen te doen en te werken, maar Heidi bleef veel last houden van lichamelijke klachten. Uiteindelijk is ze als vrijwilliger gaan werken, onder andere bij Carolines outlet in Breda. Niet echt in haar vakgebied, maar hier kon ze werken zonder dat de werkdruk te hoog was. Toch wilde ze graag iets doen met haar gaven. Heidi is namelijk erg creatief. Via via kwam ze uiteindelijk terecht bij de gemeente en bij ONS Label Breda. Nu ontwerpt en maakt ze kleding voor De Studio van ONS Label Breda.

In een team werken en creatief bezig zijn

ONS label Breda is een sociale onderneming en biedt mensen perspectief met haar leer-werkplekken en betaald werk. ONS label Breda houdt van mensen, herkent in iedereen een talent en gelooft dat elk mens kan groeien. De medewerkers van De Studio werken aan naaiopdrachten voor diverse bedrijven. Voor Heidi is dit een fijne werkplek. Vooral het werken in een team en het creatief bezig zijn zonder werkdruk geeft haar rust én energie. Ze heeft lovende woorden over Melissa, de leermeester van De Studio; “Melissa is enorm begaan met de mensen en zorgt voor een fijne sfeer. Ze denkt ook altijd in oplossingen”.

Heidi kocht voor zichzelf een naaimachine

Voor de Pamba producten voert Heidi eigenlijk alle stappen uit. Vooral de afwerking en een product perfect afleveren vindt ze leuk. Daarnaast kan ze ook heel geduldig aan anderen uitleggen hoe de Pamba producten gemaakt moeten worden. En bij het maken van een nieuw product neemt ze het mee naar huis zodat ze er in alle rust aan kan werken. Vorig jaar heeft ze namelijk een naaimachine voor zichzelf aangeschaft.

Kinderdroom

“Als kind wilde ik al modeontwerpster worden, maar het leven is heel anders gelopen.” vertelt Heidi. Trots laat ze foto’s zien van kostuums die ze voor haar zoon gemaakt heeft en jurken die ze voor zichzelf heeft gemaakt! Met mode zou ze wel graag verder willen. Wie weet… voorlopig heeft ze het in ieder geval enorm naar haar zin bij ONS Label Breda De Studio. De dagen hier zou ze niet willen en kunnen missen!