GERDA IS TROTS OP HAAR WERK!

Gerda is 61 jaar en heeft twee volwassen kinderen en een kleinzoon. Gerda stond vol ik het leven, totdat ze door een nekhernia en reuma artritis 6 jaar lang thuis kwam te zitten. De jaren thuis met de lichamelijke klachten waren zwaar. “Ik ben door periodes van ernstige depressiviteit en eenzaamheid gegaan”, zo omschrijft Gerda. Ze kwam de deur nauwelijks meer uit.

Een nieuwe stap

Via een vriend kwam Gerda in aanraking met H3Works. Een organisatie die onder andere activiteiten aanbiedt aan mensen die om welke reden dan ook (tijdelijk) zijn vastgelopen in hun leven. Bij H3Works voelde Gerda zich direct thuis. Ze kon haar creatieve gaven verder ontwikkelen: van houtbewerken en schilderen tot kleding maken. Gerda was in deze periode bijna iedere dag bij H3Works te vinden. Toch had Gerda het gevoel dat ze te ad hoc bezig was, “Ik was aan ’t vlinderen” zoals ze zelf omschrijft. Ze deed mee met te veel activiteiten, zei nooit nee en werd moe en onrustig. Maar Gerda was vastbesloten om niet terug te vallen.

Gerda’s passie

Daarom besloot ze om in gesprek te gaan met H3Works. Gerda vertelt dat het een heel fijn gesprek was: ‘De mensen hier staan open voor anderen, alles kan besproken worden en ze luisteren goed.’ Samen met H3Works kwam Gerda erachter dat ze het meeste plezier beleefd en voldoening haalt uit het werk achter de naaimachine. En hierdoor mocht ze bij H3Works het naaiatelier opzetten. Gerda creëerde haar eigen label, ging kleding maken en voerde herstelwerkzaamheden voor toneelkostuums uit. Lachend: “En toen kwam Manon binnen met haar Pamba tassen…’

Samenwerken met Pamba

Samen met Manon heeft Gerda meegedacht in het perfectioneren van de Pamba tassen en yogamat slings. “Het was best een uitdaging om aan de kwaliteitseisen van Pamba te voldoen! Ik moest wel mijn grenzen verleggen”. Dankzij de projecten van Pamba heeft Gerda zich verder kunnen ontwikkelen en heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen. Ze durft vaker nee te zeggen en merkt dat dat helemaal niet erg is.

Ik voel me gewaardeerd

“Voordat ik bij H3Works kwam was ik een dood vogeltje en nu voel ik weer dat ik leef en nuttig ben voor de maatschappij. Ik zit lekker in mijn vel. Door H3Works en Pamba heb ik leren zien dat ik meer kan dan ik dacht. Ik voel mij weer gewaardeerd en zo heb ik me in lange tijd niet gevoeld.”